1. Introducere
1.1 Ne angajam sa protejam confidentialitatea utilizatorilor si clientilor nostri.
1.2 Aceasta politica se aplica atunci cand actionam in calitate de controlor de date în ceea ce priveste datele personale ale utilizatorilor si clientilor site-ului nostru; cu alte cuvinte, unde determinam scopurile si mijloacele de prelucrare a acestor date cu caracter personal.
2. Credit
2.1 Acest document a fost creat folosind un sablon de la SEQ Legal (https://seqlegal.com/free-legal-documents/privacy-policy).
3. Cum folosim datele tale personale
3.1 In aceasta sectiune am definit:
(a) categoriile generale de date cu caracter personal pe care le putem prelucra;
(b) in cazul datelor cu caracter personal pe care nu le-am obtinut direct de la dvs., sursa si categoriile specifice ale acestor date;
(c) scopurile pentru care putem procesa date cu caracter personal; si
(d) bazele juridice ale prelucrarii.
3.2 Putem prelua date despre utilizarea site-ului și a serviciilor noastre (“date de utilizare”). Datele de utilizare pot include adresa IP, locatia geografica, tipul si versiunea browserului, sistemul de operare, sursa de referinta, durata vizitei, vizualizarile de pagini si caile de navigare ale site-ului web, precum si informatii despre calendarul, frecventa si modelul utilizarii serviciului. Sursa datelor de utilizare este cPanel. Aceste date de utilizare pot fi prelucrate in scopul analizarii utilizarii site-ului web si a serviciilor. Baza legala pentru aceasta prelucrare o constituie interesele noastre legitime, si anume monitorizarea si imbunatatirea site-ului si a serviciilor noastre.
3.3 Putem procesa datele contului tau de site (“date de cont”). Datele contului pot include numele si adresa ta de e-mail. Sursa datelor din cont esti tu. Datele contului pot fi procesate in scopul administrării site-ului nostru, al furnizarii serviciile noastre, pentru a asigura securitatea site-ului si a serviciilor noastre, pentru a pastra back-up-urile bazelor de date și pentru a comunica cu tine. Baza legala pentru aceasta procesare o constituie interesele noastre legitime, si anume administrarea corecta a site-ului si a afacerii noastre.
3.4 Putem procesa informațiile tale incluse în profilul personal creat pe site-ul nostru (“date de profil”). Datele profilului pot include numele tau, sexul, data nasterii, adresa, numarul de telefon, adresa de e-mail – unele date sunt optionale. Datele de profil pot fi prelucrate in scopul de a permite si de a monitoriza utilizarea site-ului si a serviciilor noastre. Baza legala pentru aceasta procesare o constituie interesele noastre legitime, si anume administrarea corecta a site-ului si a afacerii noastre.
3.5 Putem procesa informatiile pe care le postati pentru publicare pe site-ul nostru sau prin intermediul serviciilor noastre (“date de publicare”). Datele publicarii pot fi prelucrate in scopul de a permite publicarea si administrarea site-ului si a serviciilor noastre. Baza juridica a acestei prelucrari o constituie interesele noastre legitime, si anume buna administrare a site-ului si a afacerii noastre.
3.6 Putem procesa informatiile continute in orice cerere pe care ne-o trimiti in legatura cu bunurile si / sau serviciile (“date de cerere”). Datele de cerere pot fi prelucrate in scopul oferirii, comercializarii si vanzarii de bunuri si / sau servicii relevante pentru tine. Baza legala pentru aceasta prelucrare este consimtamantul.
3.7 Putem procesa informatii referitoare la relatiile noastre cu clientii, inclusiv informatiile de contact ale clienților (“date privind relatiile cu clientii”). Datele referitoare la relatiile cu clientii pot include numele tau, datele tale de contact si informatiile continute in comunicarea dintre noi și tine. Sursa datelor privind relatiile cu clientii esti tu. Datele privind relatiile cu clientii pot fi procesate in scopul gestionarii relatiilor noastre cu clientii, comunicarii cu clientii, pastrarii evidentei acestor comunicari si promovarii produselor si serviciilor noastre catre clienti. Baza legala pentru aceasta procesare o consitituie interesele noastre legitime, si anume gestionarea corecta a relatiilor noastre cu clientii.
3.8 Putem procesa informatiile pe care ni le furnizezi in scopul de a te abona la notificarile prin e-mail si / sau newsletter-e (“date de notificare”). Datele de notificare pot fi procesate în scopul de a-ti trimite notificarile si / sau newslettere-le relevante. Baza legala pentru aceasta prelucrare este consimtamantul.
3.9 Putem procesa informatiile continute in sau in legatura cu orice comunicare pe care ne-o trimiti (“date de corespondenta”). Datele de corespondenta pot include continutul de comunicare si metadatele asociate cu comunicarea. Site-ul nostru va genera metadatele asociate cu comunicarile realizate utilizand formularele de contact ale site-ului web. Datele de corespondenta pot fi prelucrate in scopul comunicarii cu tine si al arhivarii acesteia. Baza legala pentru aceasta procesare o constituie interesele noastre legitime, si anume administrarea corecta a site-ului nostru si a afacerilor, precum si comunicarea cu utilizatorii.
3.10 Putem prelua oricare dintre datele tale personale identificate in această politica, atunci cand este necesar pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale, fie in cadrul procedurilor judiciare, fie in cadrul unei proceduri administrative sau extrajudiciare. Baza juridica a acestei prelucrari o constituie interesele noastre legitime, si anume protectia si afirmarea drepturilor noastre legale, a drepturilor tale legale si  a drepturilor legale ale altora.
3.11 In afara de scopurile specifice pentru care ne putem prelucra datele tale personale stabilite in aceasta sectiune 3, este posibil sa procesam si oricare dintre datele tale personale atunci cand o astfel de prelucrare este necesara pentru respectarea unei obligatii legale la care suntem supusi sau pentru a-ti proteja interesele vitale sau interesele vitale ale unei alte persoane fizice.
4. Furnizarea datelor tale personale altor persoane
4.1 Operatiunile financiare legate de site-ul nostru si serviciile noastre sunt gestionate de catre furnizorii nostri de servicii de plată, MobilPay. Vom impartasi datele despre tranzactii cu furnizorii nostri de servicii de plata numai in masura in care e necesar pentru a-ti procesa platile, pentru a rambursa astfel de plati si pentru a ne ocupa de reclamatii si de intrebari referitoare la astfel de plati si rambursari. Poti gasi informatii despre politicile si practicile de confidentialitate ale furnizorilor de servicii de plata la https://www.mobilpay.ro/public/en/romana-politica-de-confidientialitate/.
4.2 Pe langa dezvaluirile specifice ale datelor personale prevazute in aceasta sectiune 4, putem divulga datele tale personale in cazul in care aceasta divulgare este necesara pentru respectarea unei obligatii legale la care suntem supusi sau pentru a-ti proteja interesele vitale sau interesele vitale ale unei alte persoane fizice. De asemenea, putem dezvalui datele tale personale in cazul in care astfel de divulgari sunt necesare pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale, fie in cadrul procedurilor judiciare, fie in cadrul unei proceduri administrative sau extrajudiciare.
5. Transferuri internaționale de date cu caracter personal
5.1 Datele personale pe care le colectam sunt stocate in Spatiul Economic European (“SEE”), dar pot fi transferate si prelucrate intr-o tara din afara SEE. Orice astfel de transferuri de date cu caracter personal vor fi efectuate in conformitate cu legile aplicabile.
5.2 Te prevenim ca datele personale pe care le transmiti pentru publicare prin site-ul sau serviciile noastre pot fi disponibile, prin intermediul internetului, in intreaga lume. Nu putem impiedica utilizarea (sau abuzul) de astfel de date personale de catre altii.
6. Pastrarea si stergerea datelor cu caracter personal
6.1 Prezenta sectiune 6 stabileste politicile si procedura de pastrare a datelor, care sunt destinate sa asigure respectarea obligatiilor legale in legatura cu pastrarea si stergerea datelor cu caracter personal.
6.2 Datele personale pe care le procesam in orice scop sau scopuri nu vor fi pastrate mai mult decat este necesar pentru scopul/ scopurile respective.
6.3 Vom pastra datele tale personale dupa cum urmeaza:
(a) datele de utilizare vor fi pastrate pentru o perioada de 12 luni de la data colectarii;
(b) toate celelalte date vor fi pastrate pana cand ne vei solicita stergerea datelor respective.
6.4 Fara a aduce atingere celorlalte dispozitii din aceasta sectiune 6, putem pastra datele tale personale atunci cand aceasta retinere este necesara pentru respectarea unei obligatii legale la care suntem supusi sau pentru a-ti proteja interesele vitale sau interesele vitale ale unei alte persoane fizice.
7. Amendamente
7.1 Este posibil sa actualizam din cand in cand aceasta politica publicand o noua versiune pe site-ul nostru.
7.2 E posibil sa te anuntam prin e-mail atunci cand vom face modificari semnificative la aceasta politici.
8. Drepturile tale
8.1 In aceasta sectiune 8, am rezumat drepturile pe care le ai in temeiul legii privind protectia datelor. Unele drepturi sunt complexe si nu toate detaliile au fost incluse in rezumatele noastre. In consecinta, trebuie să citesti legile si indrumarile relevante din partea autoritatilor de reglementare pentru o explicare completa a acestor drepturi.
8.2 Drepturile tale principale din legislatia privind protectia datelor sunt:
(a) dreptul de acces;
(b) dreptul la rectificare;
(c) dreptul de stergere;
(d) dreptul de a limita prelucrarea;
(e) dreptul de a te opune prelucrarii;
(f) dreptul la portabilitatea datelor;
(g) dreptul de a depune plangere la o autoritate de supraveghere; și
(h) dreptul de a-ti retrage consimtamantul.
8.3 Ai dreptul sa ceri confirmarea daca procesam sau nu datele tale personale si, daca da, accesul la datele personale, impreuna cu anumite informatii suplimentare. Aceste informatii suplimentare includ detalii privind scopurile prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal in cauza si destinatarii datelor cu caracter personal. Daca drepturile și libertățile altora nu sunt afectate, iti vom furniza o copie a datelor tale personale. Primul exemplar va fi furnizat gratuit, dar copii suplimentare pot fi supuse unei taxe rezonabile.
8.4 Ai dreptul ca orice date personale inexacte despre tine sa fie rectificate și, ținand cont de scopurile prelucrarii, ca orice date personale incomplete despre tine sa fie completate.
8.5 In anumite circumstante ai dreptul la stergerea datelor tale personale fara intarzieri nejustificate. Aceste circumstante includ: datele cu caracter personal nu mai sunt necesare in raport cu scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate în alt mod; iti retragi consimtamantul pentru procesarea bazata pe consimtamant; te opui prelucrarii in conformitate cu anumite reguli ale legislatiei aplicabile privind protectia datelor; prelucrarea este in scopuri de marketing direct; si datele cu caracter personal au fost procesate ilegal. Cu toate acestea, exista exceptii ale dreptului de stergere. Exceptiile generale includ, in cazul in care prelucrarea este necesara: pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare si de informare; pentru respectarea unei obligatii legale; sau pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale.
8.6 In anumite circumstante ai dreptul sa restrictionezi prelucrarea datelor tale personale. Aceste circumstante sunt: contesti exactitatea datelor cu caracter personal; prelucrarea este ilegală, dar te opui stergerii; nu mai avem nevoie de datele personale in scopul prelucrarii, dar ai nevoie de date personale pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale; și te-ai opus procesarii, in asteptarea verificarii acestei obiectii. In cazul in care prelucrarea a fost restrictionata pe aceasta baza, este posibil sa continuam sa stocam datele tale personale. Cu toate acestea, nu vom proceda altfel decat: cu acordul tau; pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale; pentru protejarea drepturilor altei persoane fizice sau juridice; sau din motive de interes public important.
8.7 Ai dreptul să te opui prelucrarii datelor tale personale din motive legate de situația ta particulara, dar numai in masura in care baza legala a prelucrarii este ca prelucrarea este necesara pentru: indeplinirea unei sarcini efectuate in interes public sau in exercitarea oricarei autoritati publice care ne-a fost incredintata; sau scopurile intereselor legitime urmarite de noi sau de o terta parte. Daca faci o astfel de obiectie, vom inceta sa procesam informațiile cu caracter personal, cu exceptia cazului in care putem demonstra motive legitime convingătoare pentru procesare care iti depaseste interesele, drepturile si libertatile, sau prelucrarea este pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale.
8.8 Ai dreptul sa te opui prelucrarii datelor tale personale in scopuri de marketing direct (inclusiv profilarea in scopuri de marketing direct). Daca faci o astfel de obiectie, vom inceta sa procesam datele tale personale in acest scop.
8.9 In masura in care baza legala pentru prelucrarea datelor tale personale este consimtamantul si o astfel de prelucrare se realizeaza prin mijloace automate, ai dreptul sa primesti datele tale personale de la noi intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si lizibil . Cu toate acestea, acest drept nu se aplica atunci cand ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile celorlalti.
8.10 Daca consideri ca prelucrarea datelor tale personale incalca legile privind protectia datelor, ai dreptul legal de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere responsabila de protectia datelor. Poti face acest lucru in statul membru al UE in care locuiesti in mod obsșnuit, locul tau de munca sau locul presupusei incalcari.
8.11 In masura in care baza legala pentru prelucrarea informatiilor tale personale este consimtamantul, ai dreptul sa iti retragi acest consimtamant in orice moment. Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrarii inainte de retragere.
8.12 Poti sa iti exerciti oricare dintre drepturile tale in legătură cu datele tale personale prin notificare scrisa catre noi.
9. Despre cookie-uri
9.1 Un cookie este un fisier care contine un identificator (un sir de litere si numere) care este trimis de un server web intr-un browser web si este stocat de browser. Identificatorul este apoi trimis inapoi la server de fiecare data cand browserul solicita o pagina de la server.
9.2 Cookie-urile pot fi cookie-uri “persistente” sau cookie-uri “sesiune”: un cookie persistent va fi stocat de un browser web si va ramane valabil pana la data de expirare stabilita, cu exceptia cazului in care acesta a fost sters de catre utilizator inainte de data expirarii; un cookie de sesiune, pe de alta parte, va expira la sfarsitul sesiunii de utilizator, cand browserul web este inchis.
9.3 Cookie-urile nu contin de obicei informatii care identifica personal un utilizator, dar informatiile personale pe care le stocam despre tine pot fi legate de informatiile stocate si obtinute prin cookie-uri.
10. Cookie-urile pe care le folosim
10.1 Utilizam cookie-urile in urmatoarele scopuri:
(a) autentificarea si navigarea – folosim cookie-uri pentru a te identifica atunci cand vizitezi site-ul nostru si in timp ce navighezi pe site-ul nostru;
(b) cos de cumparaturi – folosim cookie-uri pentru a pastra continutul carucioarelor de cumparaturi (shopping carts) pe masura ce navighezi pe site-ul nostru;
(c) personalizare – folosim cookie-uri pentru a stoca informatii despre preferintele tale si pentru a personaliza site-ul nostru pentru tine;
(d) securitate – folosim cookie-urile ca element al masurilor de securitate folosite pentru a proteja conturile de utilizator, inclusiv prevenirea utilizarii frauduloase a acreditarilor de autentificare si protejarea in general a site-ului si serviciilor noastre; si
(e) analiza – folosim module cookie pentru a ne ajuta sa analizam utilizarea si performanța site-ului si a serviciilor noastre.
11. Cookie-urile utilizate de furnizorii noștri de servicii
11.1 Utilizam Google Analytics pentru a analiza utilizarea site-ului nostru. Google Analytics colecteaza informatii despre utilizarea site-ului prin cookie-uri. Informatiile colectate in legatură cu site-ul nostru sunt folosite pentru a crea rapoarte despre utilizarea site-ului nostru. Politica de confidentialitate a Google este disponibila la: https://www.google.com/policies/privacy/.
12. Gestionarea cookie-urilor
12.1 Majoritatea browserelor iti permit sa refuzi sa acceptați cookie-urile si sa ștergi cookie-urile. Metodele pentru aceasta difera de la browser la browser si de la versiune la versiune. Cu toate acestea, poti obtine informatii actualizate despre blocarea si ștergerea modulelor cookie prin intermediul acestor linkuri:
(a) https://support.google.com/chrome/answer/95647 (Chrome);
(b) https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences (Firefox);
(c) https://www.opera.com/help/tutorials/security/cookies/ (Opera);
(d) https://support.microsoft.com/en-gb/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies (Internet Explorer);
(e) https://support.apple.com/kb/PH21411 (Safari); și
(f) https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy (Edge).
12.2 Blocarea tuturor cookie-urilor va avea un impact negativ asupra usurintei utilizarii multor site-uri web.
12.3 Daca blochezi cookie-urile, nu vei putea folosi toate functiile de pe site-ul nostru.
13. Detaliile noastre
13.1 Acest site este detinut și administrat de Minimalis Romaina SRL, o companie romaneasca inregistrata sub numarul de inregistrare J40/22084/2022. Adresa noastra inregistrata este Bulevardul Basarabia nr 256G, bucuresti, Sector 3. Codul de identificare fiscală este RO47128430.
13.2. Ne poti contacta:
(a) prin posta, la adresa postala de mai sus;
(b) prin telefon, la numarul de contact publicat pe site-ul nostru  www.minimalis.ro; sau
(c) prin e-mail la adresa "hello@minimalis.ro"